Pohjoismaiset mestaruuskisat Oslossa 22-23.1.2005

25.1.2005

Suomen poomsemaajoukkue
venyttelyä
Krista ja Jarkko Mäkinen
lukion matematiikkaa..

Kilpailuraportti ja tuloksia kisoista!

PM-kilpailut Oslossa 22.-23.1 2005

 

Kilpailumatka alkoi perjantaina, liian paljon aikaisemmin kuin laiskat lukiolaiset ovat tottuneet heräämään. Auto starttasi pihasta jo ennen viittä, mutta toisaalta oltiin liian väsyneitä jännittämään tulevaa viikonloppua. Sää oli kehno lentämiselle, joten lento oli myöhässä noin tunnin, jonka aikana heikkohermoinen saa helposti myös kanssamatkustajansa äreiksi. Mutta ei pahaa ilman hyvää, lennon myöhästymisen takia ei tarvinnut kuluttaa kauaa aikaa ennen hotellihuoneiden saantia. Illan mittaan kerkesi tutustua kaupunkiin, jossa kaduilla ei ole pienintäkään lumikasaa. Samoihin aikoihin osa Suomen poomse- maajoukkueesta odotteli oman lentonsa lähtöä kotimaasta.

Lauantai-aamu alkoi hieman kehnosti. Huone oli jääkylmä ja nenä tukkoinen, tyypillistä juuri ennen kisaa. Aamupalalla tarjotut sillit kuitenkin aukaisivat nenän ja kisafiilis alkoi saada vallan. Lyhyen metromatkan jälkeen aistillinen urheilun tuoksu valtasi sieraimeni; hiki! Hallissa oli oteltu koko aamupäivän nuorten alkueriä. Viimeistään silloin iski halu päästä kilpailemaan, heti! Ensin piti kuitenkin malttaa hetki, lämmiteltiin yhdessä joukkueen kanssa ja tehtiin viimeiset säädöt esityksiin. Kyseísenä päivänä kilpailtiin juniorisarjat, sekä tytöissä että pojissa, D-miehet, naisten ja miesten synchrot sekä parisarja. Juniorisarjat olivat kovatasoiset, kuten aikaisimpinakin vuosina ja suomalaiset nuoret eivät yltäneet korkealle. Vyöarvojen kuitenkin kasvaessa on hyvin todennäköistä, että jonkun ajan kuluttua nähdään palkintopallilla alle 18-vuotiaitakin. D- miehissä salolainen Esko Haapaniemi ylsi hopealle, vastuksenaan erittäin kovatasoinen norjalainen. Myös lopuissa päivän sarjoissa yllettiin palkintopallille; naisten synchro voitti hopeaa ja miesten pronssia. Pareissa Mäkiset saivat kaulaansa pronssiset mitalit. Suomen toiset edustajat parisarjassa ( allekirjoittanut & Erik Aarnio) jäivät 0.2 pisteen päähän jatkopaikasta.

Sunnuntaina jäljellä olivat loput yksilösarjat ja mixteam. Poomsen kohdalta kilpailut aloittivat naisten ja miesten A- sarja. Kumpaisessakin taso oli äärimmäisen kova, mutta tasoero Suomen ja huippumaiden välillä oli selvästi tasoittunut. Miehissä suomalaiset tippuivat niukasti toiselta kierrokselta. Itse selvisin sarjassani toiselle kierrokselle, mutta virheet kostautuivat tuomareiden pisteissä, en selvinnyt finaaliin asti. B-sarjoissa Suomen edustajat ylsivät korkeammalle; naisille irtosi kultaa (Krista Mäkinen) ja pronssia (Tiina Salomaa-Hwang), miehissä pronssia (Jarkko Mäkinen). Lisäksi C-mies Ulf Nyström varmisti itselleen pronssia vahvalla esityksellään. C-sarjan naiset sijoittuvat jaetulle neljännelle sijalle ja mixteam toiseksi, heti ylivoimaisen Tanskan jälkeen.

Vaikka joukkueen virallinen mitalitavoite jäi yhdellä vajaaksi, ei tunnelma ollut lainkaan lattea. Kehitystä oli tapahtunut rutkasti, todettiin sunnuntain yhteisessä palaverissa ja jokainen tuntui pursuavan motivaatiota ensi kesän EM-kisoja odotellen.

Hanna

Tulokset

Kuvia löytyy Salon seuran sivuilta