Pelisäännöt

Kärkölän ilvekset keväällä 2004

Hei junioriharrastaja!

Vuoden 2001 kuluessa laadittiin yhdessä Kärkölän junioriharrastajien ja heidän vanhempiensa kanssa ilvesryhmän pelisäännöt.

Syksyllä 2004 säännöt olivat jälleen harrastajien mietinnän kohteena "päivityksen" merkeissä. Edelleen on samat asiat tärkeitä sekä harrastajille, että heidän vanhemmilleen. Siispä rohkenemme laittamaan säännöt myös tänne sivustoille luettavaksi.

Syysterveisin:
Jaana ja Hanna Silvennoinen

PELISÄÄNNÖT

  1. Kuuntele mitä ohjaaja sanoo. (jotta vältyttäisiin loukkaantumisilta, ei sählättäisi omia juttuja sekä opittaisiin uusia asioita)
  2. Ei saa satuttaa toista. (Tähän sääntöön voisi lisätä lasten kanssa keskustellessa suosituimmat ehdotukset. Ei saa: töniä, riehua, ärsyttää, metelöidä ja rikkoa ”jotain” koska kaikki ne satuttavat toista joko henkisesti tai fyysisesti.)
  3. Kohtele muita niin kuin haluaisit  itseäsi kohdeltavan. (Älä ilku jos toinen ei osaa. Ole kaikkien kanssa kaveri, niin sinullakin on monta kaveria.)
  4. Joka kerta eri harjoituskaveri. (Hyvin usein harjoitellaan parin kanssa. Aina välillä on kränää kenen kanssa voi olla parina, esim. tyttö/poika. Toinen vaihtoehto on se, että kaverukset haluavat olla parina. Siitä syntyy monesti riehuntaa. Pyrimme sekoittamaan parit.)
  5. Tee liikkeet joita opetetaan. (Leikit ja pelit olisivat tietysti kaikkein kiinnostavampia. Kuitenkin lajiimme kuuluu monenlaista osaamista. Välillä rivistä kuuluu ääntä ”taas tätä”. ”Tämä” on yleensä sitä mitä pitäisi osata tulevassa vyökokeessa. Kertaamme useasti jo opetettuja asioita koska aina on parantamisen varaa jokaisella. Silloin asian osaa kun se on ”selkärangassa”. Parempi osata muutama asia hyvin kuin jotenkin monta asiaa.)
  6. Yritä parhaasi. (Jokainen on oma yksilö, oppii asioita eri tavalla, vyökokeessa verrataan edistymistä aikaisempaan omaan osaamiseen.)
  7. Tule ajoissa treeneihin. (Tärkeä tämäkin koska salivuoromme on tunnin pituinen, ja osa ajasta menee nimenhuutoihin, järjestäytymiseen ja vöiden solmimisiin.)

PS: Taekwondo-passin etusivulla on kuusi elämänohjetta. Näitä ohjeita kutsutaan budo-ajatteluksi. Löytyykö meidän säännöistämme yhtään elämänohjeisiin sopivaa?