Seuran historia

Historiikki on vähän omintakeinen verrattuna "normaaliin seuraan", sillä siinä ei juuri mitään normaalia ole!

Marjo ja Reijo Vienonen muuttivat Hausjärven Oittiin joulun pyhinä 1990 ja molemmat olivat Riihimäen taekwondo-seuran jäseniä. Vuonna 1993 saatiin Oitin koululta yhden tunnin saliaika, jolloin Marjo ja Reijo treenasivat siellä kahdestaan. Sitten alkuvuodesta Hausjärven liikuntasihteeri Jari Kovanen kysyi, että voisivatko he pitää ala-asteen oppilaille hiihtolomalla itsepuolustuskurssin. No sehän kävi ja kurssi pidettiin. Viitenä päivänä opetettiin villeille koululaisille alkeellisia itsepuolustustekniikoita ja samalla tietysti taekwondon alkeita. Tästä oikeastaan homma lähti liikkeelle, sillä Jari Kovanen otti Marjoon yhtyettä syksyllä naisten itsepuolustuskurssin merkeissä. Olihan Marjo hankkinut itselleen kesällä 1 Dan vyön, joten näyttöä taidoista oli.  

Seuran ensimmäinen alkeiskurssi 1995
Syyskuussa 1994 tuo ratkaiseva kurssi alkoi ja innokkaita itsepuolustuksesta kiinnostuneita naisia tuli salille vajaat 30. Kurssi tuli oikeaan aikaan, sillä porukka oli innokasta ja hyvin yhteensopivaa. Niinpä kurssin loputtua kyseltiin naisten mielipiteitä ja sitä, että olisiko halua jatkaa itsepuolustusta jos Oittiin perustettaisiin taekwondoseura. Tämä oli kurssilaisille mieleen ja seuran perustamiskokous pidettiin Oitissa 28.12.1994. Läsnä olivat Paula Järvinen, Marja Masalin, Terttu Rantanen, Eija Torttila sekä Marjo ja Reijo Vienonen. Seuran nimeksi tuli Hausjärvi Hong Taekwondo. Viiden vuoden aikana toiminnassa on ollut mukana lähes 200 ihmistä, joten monelle olemme jakaneet toivottavasti enimmäkseen hyvää mieltä.
Marjo 3 Dan ja Hanna 1 Poom kesällä 2001

Seuran nimestä sen verran, että nimen piti olla syvällisempi kuin pelkistetty Hausjärven Taekwondo ry. Aloittaessaan lajin harrastuksen Marjo -88 ja Reijo -89 Riihimäellä, kuuluivat he Taekwondo Unioniin ja opettajanaan Chong Man Hong. Kunnioituksesta ensimmäistä opettajaa kohtaan seuramme kantaa hänen nimeään. Hong merkitsee punaista ja miehisenä värinä tasapainotti silloin hyvin naisvaltaisen seuran filosofiaa.
Kaikenkaikkiaan seuramme on keskimäärin harrastajajakaumaltaan ollut tasapainoinen, kun otetaan huomioon koko toiminta aika. On ollut naisia, poikia, tyttöjä ja nykyään jo miehiäkin. Myös ikäjäkauma on ollut 7 vuotiaista yli 40 vuotiaisiin. Liikuntaleikkikoulussa oli 4-6 vuotiaita tyttöjä ja poikia. Perheliikkari toimi vähän aikaa viiden perheen voimin. Liikkaritoiminta on nyt tauolla, ohjaajaresurssit....

Dan-kokeita seurassamme on suoritettu seuraavasti:
Marjo Vienonen 2 Dan vuonna 1997 Vierumäen urheiluopisto , Allan Paulsen
Reijo Vienonen 1 Dan vuonna 1999 Kokemäki, Allan Paulsen 
Jaana Silvennoinen 1 Dan vuonna 2000 (ensimmäinen seuran oma kasvatti) Lappeenranta , Allan Paulsen
Hanna Silvennoinen 1 Poom vuonna 2001 Lohja , Allan Paulsen
Marjo Vienonen 3 Dan vuonna 2001 (Hannan kanssa samaan aikaan) Lohja , Allan Paulsen
Maria Korkeamäki 1Dan vuonna 2001 (talvella) Kuopio , Allan Paulsen
Reijo Vienonen 2 Dan vuonna 2001 (samaan aikaan Maijun kanssa) Kuopio, Allan Paulsen
Jaana Silvennoinen 2 Dan vuonna 2003 Varalan Urheiluopisto, Tampere, Allan Paulsen
Reijo Vienonen 3 Dan vuonna 2005 Sonderborgissa Tanskassa.   Allan Paulsen

Ilvesryhmä 2002

11.2.2000 pidettiin alkeiskurssinäytös Kärkölän kirkonkylän ala-asteella, jonka jälkeen aloitettiin junioritoiminta kokeilumielessä. Hong Taekwondo laajeni Kärkölään Oitista 6.10.2000. Jaana Silvennoinen aloitti tuolloin ohjaajan hommat tosissaan. Innokkaita on ollut erittäin kiitettävästi alusta asti. 

Joka vuosi, kun Tampereella on järjestetty Suuri Budoleiri, olemme osallistuneet junnujen kanssa toimintaan mukaan ja kivaa on ollut.
Vaikuttajinakin ollaan oltu ja tullaan olemaan, Marjo Vienonen valittiin vyökollegioon vuonna 2000 ja TKD-liiton hallitukseen vuonna 2001. Reijo Vienonen toimii Ilvesvaliokunnassa. Suomen Taekwondoliiton hallituksessa ovat olleet seurastamme myös Sirpa Halonen ja Reijo Ratilainen. Jaana ja Hanna Silvennoinen toimivat poomsetuomareina. Jaana ja Hanna siirtyivät Taekwondo Lahteen 1.3.2005 alkaen. Omia poomsetuomareitamme ovat Reijo ja Marjo Vienonen ja Tiiu Tuomi.

Pieni pesäero Liittoon nähden tehtiin vuonna 2005. Totesimme, että seuramme mustat vyöt graduoidaan Allan Paulsenin toimesta Tanskassa. Reijo olikin ensimmäinen, joka tämän matkan Sonderborgiin teki. Hän toimi tien näyttäjänä muille.
Seuramme jatkaa kuitenkin edelleen STKDL:n jäsenenä. Jatkamme osallistumista Benny Olesenin kesäleireille. Siellä olimme käymässä myös kesällä 2004, juhannuksena.

Alueleiri 26.10.03. Harrastajia Riihimäeltä, Lahdesta, Loviisasta sekä Hausjärveltä
Näin kun taaksepäin muistelee, on vuodesta 1994, jolloin kaikki alkoi, tapahtunut kaikenlaista. On tutustuttu moniin ihmisiin, ihmisiä on tullut ja mennyt, on ystäviä, ja valitettavasti moni on muuttanut paikkakunnalta, tai muuten lopettanut. Kuitenkin homma elää ja voi hyvin.

Suhteet Hausjärven ja Kärkölän liikuntatoimeen ovat hyvät. Olemme saaneet suhteet kuntoon myös koulujen suuntaan ja saliaikaa saadaan, mistä olemmekin kiitollisia - kiitosta vaan.

Olemme käyneet myös muissa seuroissa ohjaamassa ja harjoittelemassa. Yhteistoiminnasta mainittakoon erityisesti Loviisan seura, josta Uffe harjoitteli samaan aikaan Maijun ja Reijon kanssa dan-kokeisiin. Toinen rakas ystäväseura on Lahden Taekwondo. Sieltä on käyty ahkerasti meillä ja me olemme käyneet siellä ohjaamassa. Vierailtu on lisäksi Riihimäellä, Klaukkalassa ja Mäntsälässä. Helsingin seurassa Marjo kävi harjoittelemassa Hannan kanssa viimeisintä koetta varten. Vihdissä olemme käyneet ohjaamassa ja harjoittelemassa paljonkin, kuten myös Lohjalla. 

Seurastamme on vuoden 2001 jälkeen ollut Suomen Taekwondoliiton eri elimissä seuraavia ihmisiä:

Marjo Vienonen Vyökollegion jäsen vuodesta 2000-2004, STKDL:n hallituksen jäsen ja 1.varapuheenjohtaja 2001-2004 ja STKDL:n Toiminnanjohtaja 3.3.2003-31.7.2004.

Reijo Vienonen STKDL:n Ilvesvaliokunnan jäsen ja puheenjohtaja 2003-2005.

Tiiu Tuomi STKDL:n Nuorisovastaava ja laskuttaja 2004---

Muutoksia seuran johdossa:

Vuonna 2007 Hausjärvi Hong Taekwondo ry:n alusta mukana ollut puheenjohtaja Marjo Vienonen jäi pois seuran toiminnasta. Uutena puheenjohtajana toimi vuoden verran Satu Vertanen. Seuran pitkäaikaisena puheenjohtajaja toimi Jani Perkkiö 2009 - 2016. Tällä hetkellä seuran puheenjohtajana toimii Tarja Vaskuri 2017-

Seuran Taekwondo-linjauksista vastaa Reijo Vienonen, joka on ollut myös seuran perustajajäsen, ja toiminut rahastonhoitajana alusta asti.